dissabte, 20 d’agost del 2011

REGLAMENT DE LES CURSES MUNCUNILL.

INTRODUCCIÓ. Filosofia. Comportament esportiu i eco-responsabilitat
Com a carrera popular inscrita en el marc d’una Festa Major,  respon a una filosofia que, amb cada cop més adeptes, combina l'esport a l'aire lliure amb el respecte a la natura.
Amb això pretenem aconseguir que les nostres carreres respectin el medi on tenen lloc, per aquesta raó convidem a tots els corredors a compartir la nostra filosofia i a contribuir, amb el seu comportament eco-responsable, al manteniment de l'equilibri de l'entorn natural on se celebren les proves.
Article 1. Requisits dels participants

Per participar en la prova s'han de complir els següents requisits:

• Conèixer i acceptar les condicions del present reglament.
• Realitzar correctament tots els passos i requisits per a la inscripció.
• Omplir i signar si s’escau, el descàrrec de responsabilitat i la declaració d'aptitud física, que es donarà en el moment de la inscripció (els participants inscrits en aquesta carrera participen de forma voluntària, sota la seva responsabilitat, i reunint les condicions físiques i de salut necessàries per a participar en una prova d'aquestes característiques).
Article 2. Inscripcions i dorsal

• La inscripció a "Curses Muncunill" comporta el coneixement i l'acceptació sense reserves del present reglament.
• Només seran admeses les inscripcions realitzades “Personalment o per telèfon (casos especials)”.
• Cada participant haurà d'omplir si s’escau, el formulari amb totes les dades que se li sol•licitin abans de l’inicií de la cursa.
• La inscripció es totalment “Gratuïta”
• Aquells participants que no disposin de targeta federativa oficial, han de saber que no disposaran de cap mena d’assegurança, en el suposat cas de que patissin qualsevol contratemps (tant mèdic com d’accident).
• A efectes de verificació de les inscripcions serà imprescindible ( si la organització així ho creu) presentar el DNI, PASSAPORT o NIE per poder retirar el dorsal.
• Només s'entregarà el dorsal a la persona inscrita i que vagi a prendre part en la prova.
• Cada participant està obligat a dur el dorsal a la part frontal de la roba, ja sigui al pit o a la cama, en posició horitzontal, totalment estès i sense doblegar-lo ni manipular-lo.
• El dorsal serà personal i intransferible. En cas que l'organització detecti una falta de concordança entre el titular del dorsal i el seu portador, li serà retirat a aquest últim, sent al mateix temps desqualificat de la prova.

Article 3. Límit de places

• Per raons d’organització, la direcció de la cursa ha limitat les places a 300 participants.
• L'organització es reserva el dret a ampliar o a reduir el nombre de places a cobrir per motius de seguretat o per altres motius que puguin afectar el bon desenvolupament de la carrera. En qualsevol cas, aquesta modificació serà anunciada amb suficient antelació al programa de la carrera.
• L'Organització es reserva el dret d'excloure de la competició, fins i tot abans del inici d'aquesta, a aquells participants la conducta dels quals entorpeixi la gestió i/o bon desenvolupament de la cursa.


Article 4. Descàrrec de responsabilitat i Declaració d'aptitud física

La inscripció a la prova implica l'acceptació de les normes i l'adequada preparació del participant per a la carrera, sent conscient de la duresa en relació a la edat i de les condicions geogràfiques i meteorològiques que es puguin trobar en l'entorn on es disputa la prova. En aquest sentit, el participant eximeix a l'organització dels possibles problemes de salut derivats de la seva participació en la carrera.
Els corredors inscrits a la prova entenen que participen voluntàriament i sota la seva pròpia responsabilitat en la competició i, per tant, exoneren de tota responsabilitat a l'Organització de la prova, i convenen en no denunciar a l'entitat organitzadora, col·laboradors, patrocinadors i altres participants, així com tampoc iniciar cap reclamació de responsabilitat civil envers les citades parts.
A aquests efectes, al moment de la recollida del dorsal, el corredor entregarà) degudament signat als membres de l'organització, el descàrrec de responsabilitat i la declaració d'aptitud física, el qual estarà a la seva disposició en el mateix lloc de les inscripcions, essent aquest un requisit indispensable per a poder participar en la cursa (sempre que la organització ho consideri necessari)
Article 5. Material tècnic obligatori
L'organització recomana a tots els participants fer una bona planificació del material de carrera en funció de les capacitats del corredor, previsió meteorològica, estimació del temps de la carrera i altres variables que puguin condicionar la seguretat del corredor.
Article 6. Punts de control

• Cada participant haurà de seguir tot el recorregut marcat, sense saltar-se els senyals i passant per tots els punts de control.
• A més a més dels controls oficials, l'organització pot situar controls "volants" en qualsevol part del recorregut.
• Cada participant està obligat a atendre les peticions i preguntes de qualsevol controlador, ja sigui en punts de control o en qualsevol punt del recorregut.

Article 7. Abandó i evacuació
• Els corredors que abandonin, hauran d'arribar el més aviat possible i amb els seus propis mitjans a la zona de Sortida-Arribada i comunicar la retirada al cap del control.

Article 8. Seguretat i assistència mèdica
• Hi haurà un metge, així com una “Unitat mòbil d’assistència” amb personal qualificat  al punt de Sortida - Arribada  i tindran capacitat d'assistència en qualsevol moment.
• Aquest fet no eximeix de l'obligació de tots els corredors d'oferir assistència a qualsevol altre participant que ho necessiti.
Tots els corredors se sotmetran al judici del metge, sent la seva valoració la que preval davant de qualsevol altra, per la qual cosa els socorristes i metges oficials podran:

• Eliminar de la carrera (anul·lant el dorsal) a tot corredor no apte per continuar.
• Ordenar l'evacuació de qualsevol corredor a qui considerin en perill.
• Ordenar l'hospitalització de qualsevol corredor quan aquesta es consideri necessària.
Article 9. Modificació del recorregut i/o suspensió de la carrera

En cas de males condicions meteorològiques o de causes de força major, l'organització es reserva el dret de suspendre, neutralitzar o modificar la carrera

Article 10. Objectes oblidats i objectes perduts
Un cop finalitzada la carrera i fins a un període posterior de 15 dies, l'organització guardarà els objectes oblidats i perduts durant la carrera. Finalitzat aquest termini, l'organització no respondrà a les peticions del seus propietaris.
Article 11. Penalitzacions
El jurat de competició estarà format pel director de carrera, els responsables de controladors i els responsables de cada zona de control.
Els comissaris de la carrera seran els encarregats de controlar l'aplicació del reglament establert i estaran autoritzats a realitzar les desqualificacions o penalitzacions establertes en la següent taula:

TIPUS DE FALTES
PENALITZACIONS
Llançar residus en zones no habilitades o qualsevol tipus de conducta que pugui alterar el medi natural.

Desqualificació
Sortir del recorregut marcat.

Desqualificació
Saltar-se un control.
Desqualificació
Conducta antiesportiva vers altres atletes o vers l'organització.
Desqualificació
Omissió d'auxili a una altra persona.
Desqualificació
Abandó sense haver-ho notificat a l'organització en el moment de l'abandó.
Prohibició de participar en futures edicions
No obeir les ordres dels comissaris o metges de control.
Desqualificació
Realitzar 100 m o més acompanyat d'una persona sense dorsal i amb clares intencions d'ajudar al corredor.
Desqualificació

El jurat de la competició es reserva la potestat de sancionar les conductes no tipificades en l'anterior llistat de faltes que contravinguin les disposicions del present reglament.
Article 12. Categories i premis
CATEGORIES:

ALEVINS
Nenes    
Nens       
de           1 a 3  anys
de           1 a 3  anys
INFANTILS
Nenes     
Nens       
de           4 a 6  anys
de           4 a 6  anys
JUNIOR
Nenes     
Nens       
de           7 a 12  anys
de           7 a 12  anys
SENIOR
Homes   
Dones      
de           13 a 35  any
de           13 a 35  anys
VETERANS « A »
Homes                  
Dones       
de           13 a 35  anys
de           13 a 35  anys
VETERANS « B »
Homes                  
Dones       

de           13 a 35  anys
de           13 a 35  anys

PREMIS I TROFEUS
Els tres primers classificats de cada categoria rebran un trofeu.
Medalles commemoratives per  als participants
Regals oferts per les entitats col·laboradores i per la pròpia organització

Article 13. Reclamacions
Durant l'hora següent a la publicació de les classificacions, i sempre i quan es compleixin els requisits de forma que s'estableixen en el present article, s'acceptaran totes les reclamacions.

Les reclamacions es presentaran per escrit al director de carrera, havent de complir amb els següents requisits de forma:

• Nom de la persona que el realitza
• DNI
• Nom del/s esportistes afectats
• Número de dorsal
• Fets que s’al·leguen

El director de carrera serà qui tindrà la competència per resoldre les reclamacions. Contra la resolució del director de carrera no s'hi pot presentar cap recurs. Quan el director de carrera ho estimi necessari, es podrà reunir amb els col·laboradors que cregui convenients a fi i efecte d'emetre una resolució sobre la reclamació.

Article 14. Drets d'imatge

L'entitat organitzadora es reserva en exclusivitat el dret sobre la imatge de la prova, així com l'explotació audiovisual i periodística de la competició.

Qualsevol projecte mediàtic o publicitari haurà de comptar amb el consentiment de l'organització.

Article 15. Protecció de dades
D'acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de 13 de desembre de Protecció de dades de caràcter personal, totes les dades dels participants recollides en el formulari d'inscripció seran incloses en un fitxer privat de titularitat Curses Muncunill amb la finalitat exclusiva de gestió de la prova. Tots els interessats podran exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les seves dades personals mitjançant correu electrònic a muncu52@gmail.com

Article 16. Modificació del reglament

Si l'organització s'hi veu obligada, el present reglament pot ser modificat. Les modificacions seran degudament comunicades als participants. La realització de la inscripció implica el reconeixement i acceptació del reglament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada